Over mij

In dit vak vind ik niets mooier dan dat ik bij kan dragen aan iemands welzijn of ontwikkeling.

Achtergrond

Sinds 2009 ben ik met veel plezier werkzaam in het onderwijs als psycholoog. Ik werk met jongeren (vmbo) en jongvolwassenen (mbo). Een doelgroep waar ik veel passie voor voel. Ik verricht diverse werkzaamheden op verschillende niveaus.

Zo geef ik bijvoorbeeld workshops aan docenten- en zorgteams over verschillende thema’s. Ik verricht werkzaamheden die meer voor de hele organisatie van belang zijn. Dat wil zeggen dat ik me ook bezig houd met meer beleidsmatige zaken die bijvoorbeeld gaan over welzijn. En ik werk op het niveau van de leerling/student. Hierbij kan je denken aan onderzoek, maar ook behandeling.

Behandelen is hetgeen waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Ik vind dit een heel mooi onderdeel van mijn beroep en daar ligt mijn passie. Juist daarom heb ik de stap gemaakt naar een eigen praktijk.

Mijn passie

In dit vak vind ik niets mooier dan dat ik bij kan dragen aan iemands welzijn of ontwikkeling. Vaak zie je dat iemand dingen vermijdt die hij of zij voorheen leuk vond om te doen. Of dat iemand keuzes maakt die niet helpend zijn. Bijvoorbeeld zich terugtrekken van vrienden of familie. Of steeds minder dingen ondernemen. Vaak ervaart iemand veel angst en onzekerheid. En zijn er patronen ontstaan die moeilijk te doorbreken zijn.

De wereld wordt kleiner en er is minder ruimte voor het ervaren van plezier. Als iemand met behulp van behandeling weer in zijn kracht komt te staan, is dat super! Zodat iemand weer vertrouwen krijgt. En die dingen weer dúrft te doen die hij/zij vaak lange tijd heeft vermeden. In plaats van in het verleden te blijven hangen, ontstaat er weer ruimte om aan de toekomst te werken. Iemand krijgt weer grip op zijn leven en kan beter omgaan met tegenslag. Op eigen kracht, vooruit.

Professionalisering

In 2018 heb ik de post master opleiding tot Schoolpsycholoog afgerond. Ik ben geregistreerd Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP. Daarnaast ben ik geregistreerd bij het Kwaliteitsregister Jeugd, SKJ.

Ik vind kwaliteit en professionalisering heel belangrijk. Daarom blijf ik me bijscholen. Ook wil ik kritisch blijven kijken naar mijn eigen handelen. Hiervoor volg ik intervisie, zodat ik mezelf kan blijven ontwikkelen.

Afspraak maken? Neem gerust contact met me op!